Na pikniku nam je senco delala pergola bioklimatska kar je bila res pika na i

Na pikniku nam je senco delala pergola bioklimatska kar je bila res pika na i

Ko smo bili pri prijateljih na pikniku, sem res občudovala njihovo prenovo, saj je potekala žecelo večnost. Zdaj sem popolnoma razumela kaj je prijateljica mislila s tem, ko mi je razlagala da ima še vso orodje in opeke na terasi ter ima zato občutek, da še vedno živi v popolnem neredu.

Tako pa je končno prišel čas, ko so se lahko končno lotili tudi urejanja same okolice hiše in zunanje terase za preživljanje prostega časa na svežem zraku. Na terasi je bila tudi pergola bioklimatska, ki pa je bila res pika na i saj je bila ravno dovolj velika, da je bila pod njo bila tudi velika miza z ogromno prostora za vse povabljene prijatelje. Tako je prijateljica tudi ponosno pokazala, kako se lahko ta njihova zunanja miza še raztegne. Prijateljice smo uživale za mizo, kjer nam je pergola bioklimatska delala senco, fantje pa so bili pri žaru in obračali meso. Prav tako pa je bil prijatelj ponosen na njihov novi žar, saj je prav pasal v tisto letno kuhinjo. Otroci pa so se podili po zeleni trati okoli hiše. Tako je pergola bioklimatska res prišla prav, saj je prav ustvarila prostor, ki je bil primeren za sedenje in klepetanje v senci. Naenkrat so se na mizi pojavili krožniki in pribor in že je bila hrana na mizi.

Takrat smo se za mizo posedli vsi, tudi otroci in res je bilo hecno ker je naenkrat zavladala tišina in res si slišal samo še mlaskanje, saj je hrana bila res odlična. Ko se je sonce obrnilo, je tudi pergola bioklimatska obrnila svoje lamele, tako da smo bili še vedno v senci in nam sonce ni bilo preveč moteče. Tako smo po hrani pojedli še sladico, ki ga je prijateljica spekla in klepet se zavlekel do poznega večera.